Επειδή έχω πολύ καιρό να ανεβάσω βινδεάκι “how to” και επειδή είμαι σε mood άνω άκρου (ας όψεται η προετοιμασία του σεμιναρίου) είπα να ανασύρω από την παρακαταθήκη λατρεμένη συνταγή για να βελτιωθεί η Έσω στροφή του Ώμου, πώς να πηγαίνει δηλαδή το χέρι πίσω από την πλάτη σε όσους έχουν πόνο ή δυσκολία στην κίνηση.
Τώρα θα μου πείτε «Τι λες χρυσή μου, τι βινδεάκι how to, εγώ έχω σύνδρομο προστριβής/ρήξη υπερακανθίου/slap/επασβέστωση/τενοντίτιδα/Οστεοαρθρίτιδα, γι’ αυτό και το χέρι έχει μουλαρώσει και δεν φτάνει πίσω»
Θα σας απαντήσω επιστημονικότατα: Αμ δε!
Έχουμε ξαναπεί πως όταν ο Εγκέφαλος αποφασίσει ότι μια περιοχή κινδυνεύει, την προστατεύει. Όχι με έναν αλλά με τρεις μηχανισμούς -για να είναι σίγουρος ότι θα γίνει η δουλειά του, που είναι να καταργηθεί η κίνηση (για λίγο) στην περιοχή ώστε αυτή να επουλωθεί, αν έχει τραυματιστεί.
Στέλνει λοιπόν τους 3 Μάγους: τον Κο Πόνο, την Μυική Αναχαίτιση -αδυναμία- και την εξαδέλφη της τη Βράχυνση -περιορισμό κινητικότητας.
Η περιορισμένη κίνηση που βιώνουμε, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από την όποια εκφυλιστική αλλοίωση υπάρχει στη Μαγνητική, οφείλεται συνήθως όχι στην εν λόγω αλλοίωση, αλλά σε Νευρολογικά καθοδηγούμενο Μηχανισμό Προστασίας που αλλάζει το «ρελαντί» των μυών άρα και το κινητικό μοτίβο της άρθρωσης -το πώς και μέχρι πού αυτή κινείται.
Και επειδή ο Στρατηγός είναι της παλιάς σχολής και δεν πολύ κοιτάζει τα μεηλ του, μπορεί να του διαφύγει το memo ότι η περιοχή έγιανε και να συνεχίζει να την προστατεύει -δια του περιορισμού κίνησης- forever.
Κάτι σαν Υπερπροστατευτικός Γονέας που για να αφήσει το βλαστάρι του να πάει σε πάρτυ, χρειάζεται να πεισθεί ότι θα υπάρχει τάξη και ασφάλεια και όχι Σόδομα και Γόμορρα.
Η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει δε, είναι η γλώσσα της Δράσης με Ασφάλεια.
Οοοοοόχι, το να τραβολογάμε το χέρι να έρθει με το στανιό πίσω στην πλάτη ΔΕΝ θα έχει αποτέλεμα. Ας μην ξεχνάμε ότι με τη βία κανένας γονιός δεν πείθεται να αφήσει πιο λάσκα τα παιδάκια του.
Επίσης το να επιχειρήσουμε να κάνουμε με το στανιό Σβαρτζενέγκερ το κουλό χέρι, πάλι ΔΕΝ θα έχει αποτέλεμα.
Δοκιμάστε να του κάνετε ήπια και τα δυο: με διάταση PNF.
Θα εκπλαγείτε.
Pls μοιραστείτε την πληροφορία ?
[mc4wp_form id=”912″]