Πόσες φορές δεν ακούμε από φίλους, συγγενείς, τρυφερά ενδιαφέροντα, συναδέλφους -ειδικά όσοι κάνουμε δουλειά γραφείου- αγαπημένους (και μη ενίοτε) «πονάει ο αυχένας μου, τρίψε με λίγο». Και πόσες φορές δεν έχουμε σπάσει τα δαχτυλάκια μας στην προσπάθεια να ανακουφίσουμε τον ανθρωπο που βρίσκεται στην ανάγκη.
Και πόσες άλλες φορές δεν βρισκόμαστε εμείς σε αυτή τη θέση, να προσπαθούμε μόνοι μας να χαλαρώσουμε τους μυς στο αυχενάκι μας, αυτήν την αφανή ηρωική περιοχή που κρατάει το κεφάλι μας όρθιο έναντι της βαρύτητας.
Ακριβώς λόγω αυτής της δράσης τους και λόγω του ότι περνάμε άπειρες ώρες με το κεφάλι σκυφτό (εκτός ωρών μελέτης και εργασιακών παραγόντων, ας όψονται τα smartphone και τα social media), οι μυς που είναι υπεύθυνοι για την ορθοσωμία, την περήφανη στάση μας και την έκταση του κεφαλιού μας (το να σηκώσουμε κεφάλι προς τα πάνω δηλαδή) είναι σε μια μόνιμη υπερκόπωση.
Και όταν ξεπεράσουν το όριο αντοχής τους η διαμαρτυρία τους «ακούγεται» και γίνεται αισθητή και τοπικά, είτε ψηλά είτε χαμηλά στον αυχένα είτε σε πιο απομακρυσμένη κατανομή – ψηλά στην πλάτη ή στο κεφάλι, με τη μορφή πονοκεφάλων και ενίοτε ημικρανιών.
Παραθέτω βινδεάκι εκπαιδευτικόν, προς γνώσιν και αυτουποστήριξιν.
Και προτίθεμαι να παραθέτω ένα αντίστοιχο κάθε βδομάδα. Αν όχι εδώ, τότε σίγουρα στο κανάλι μου στο YouTube. Όσοι πιστοί προσέλθετε.
Αν πονάτε, το βρείτε βοηθητικό, αλλά θέλετε κάποια διευκρίνιση στείλτε μου μήνυμα.
Αν πονάει δικός σας άνθρωπος, μοιραστείτε την πληροφορία.
Όπως πάντα, αγάπη ❤️ πολλή!
Καλή βδομάδα Άπαντες
[mc4wp_form id=”912″]